Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy budyń to dla wielu osób wspomnienie dzieciństwa, maliny bardzo dobrze pasują do takiego deseru.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Mleko dobrze mieszamy z cukrem, skrobią ziemniaczaną, żółtkami i aromatem. Doprowadzamy do wrzenia i ciągle mieszając gotujemy do czasu, aż budyń zgęstnieje. Połowę budyniu rozkładamy do czterech naczyń, na nim układamy maliny (4 pozostawiamy do dekoracji), na maliny wykładamy resztę budyniu. Maliny na sos zasypujemy cukrem i podgrzewamy do czasu, aż się rozgotują i utworzą dość gęsty sos. Polewamy nim wierzch budyniu. Dekorujemy pozostałymi malinami, rurkami waflowymi i miętą.