Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy deser do zrobienia - budyń. Pyszny na ciepło i na zimno.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 315
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 315
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Składniki
Do szklanki mleka dodać żółtka, mąkę i cukier. Dokładnie wymieszać. Drugą szklankę mleka z masłem zagotować i mieszając dolać przygotowaną mieszankę na budyń. Gdy masa się zagotuje, mieszać energicznie i gotować przez minutę. Rozlać do salaterek. Maliny, cukier i 2 łyżki wody zagotować i poczekać, aż owoce się rozpadną. Wymieszać 2 łyżki wody i mąkę ziemniaczaną. Dodać do malin, gotować przez minutę energicznie mieszając. Przetrzeć przez sitko. Polać budyń sosem malinowym. Można podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce.