Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
Składniki
Z łyżki maki, cukru drożdży i 100ml wody zrobić zaczyn. Zostawić do wyrośnięcia.
Resztę składników dać do dużej miski. Dodać zaczyn, wyrobić. Zostawić na godzinę.
Ponownie wyrobić, formować bułki i układać na blasze wyłożonej pergaminem. Naciąć bułki nożem i zostawić do wyrośnięcia. Ja wkładam do zimnego piekarnika.
Posmarować zimna woda-obficie i piec w temp. 180 stopni na złoto