Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki drożdżowe ze śliwkami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
<strong>Przepis przysłała Anna Kaczmarska z Łodzi</strong>
Drożdże utrzyj z łyżeczką mąki, cukru i połową ciepłego mleka. Odstaw do wyrośnięcia. Jajka zmiksuj z pół szklanki cukru. Mar garynę stop, przestudź. Gdy roz czyn podwoi objętość, dodaj mąkę i jajka, wlej resztę mleka i margary nę, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Śliwki wypestkuj, pokrój na ćwiartki. Ciasto rozwałkuj, wykrój krążki. Na połowie ułóż śliwki, posyp resztą cukru. Przykryj pozostałymi krążkami, zlep.
Bułeczki odstaw do wyrośnięcia. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżeczką wody. Piecz 20-25 min w temp. 190°C.Źródło: Chwila dla Ciebie