Do góry

Śniadania Przepis na:

Bułeczki kukurydziane

Bułeczki kukurydziane

Autor:

Przepisów i artykułów: 386 Ocena: 4517

Dodano:

Odsłon: 2829

Bułeczki bardzo łatwe w przygotowaniu. Pyszne, chrupiące.

Składniki

  • 25 dkg mąki kukurydzianej
  • 50 dkg maki pszennej typ 650
  • 3 dkg drożdży
  • 1 łyżka miodu, 1i1/2 łyżeczki soli
  • 75 ml oliwy, 1/2 litra ciepłej wody
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Drożdże zmieszać z miodem i kilkoma łyżkami ciepłej wody. Odstawić na 15 minut.

    W tym czasie przesiać mąki ze solą .
    Dodać wyrośnięte drożdże , ciepła wodę i oliwę.

    Wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Do wyrośnięcia.

  2. Po tym czasie odparować i podzielić na porcje.
    Formować bułeczki.
    Mnie wyszło ponad 20 sztuk.
    Bułeczki przykryć ściereczką na 15 minut.

    Piec około 30 min. w 180*

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Joanna116 08 marca 2016 Buleczki wygladaja bardzo smacznie i pieknie wyrosniete :-), a najwazniejsze, ze z wlasnego wypieku i bez konserwantow
:-). Pozdrawiam serdecznie :-).
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń