Do góry

Przekąski Przepis na:

Bułeczki z czosnkiem i pietruszką

Bułeczki z czosnkiem i pietruszką

Autor: kibi87

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 853

Dodano: 15.02.2011

Odsłon: 42448

mmm pyszne, najlepsze ciepłe. Wstać o 6 rano zarobić ciasto drożdżowe, położyć się, wstać o 8 i upiec rodzince:D.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z drożdży zrobić rozczyn (drożdże dodać do ciepłego mleka plus cukier i odstawić w ciepłe miejsce żeby wyrosło np. kaloryfer). Wyrobić ciasto, pod koniec wyrabiania dodać rozpuszczone masło.Ciasto powinno być gładkie i bardzo dobrze wyrobione. Umieścić w misce, przykryć ręczniczkiem i pozostawić do podwojenia objętości około 1,5 h

  2. Podzielić na 12 równych części. formować z nich kulki, następnie każdą spłaszczyć i ulepić w podłużną bułeczkę. Odstawić na 30 min.

  3. Składniki na farsz wymieszać widelcem. Wyrośnięte bułeczki posmarować jajkiem. Ostrym nożem naciąć wzdłuż, wcisnąć w to miejsce nadzienie. Piec około 15 min 180 stopni.

  4. Przepis pochodzi ze strony mojewypieki.blox.pl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (30)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kwiatek508 05 października 2011 Jeden z moich ulubionych przepisów :) Na stałe zagościł u mnie w domu, dzięki za przepis :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 05 września 2011 soli tak na oko szczypta może dwie, nie są takie słodkie, cukier jest potrzebny do rozczynu :), można dodać tylko 1,5 łyżki cukru

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elima 05 września 2011 Zainteresował mnie twój przepis ale trochę dziwi mnie ta ilość cukru. Czy nie wychodzą słodkawe? Ile soli w takim razie dajesz?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

margotek 12 sierpnia 2011 jakie to drozdze ?swieże czy suszone?bułeczki wyglądają pysznie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

AjakAgnieszka 12 kwietnia 2011 wyglądają super, muszę spróbować
pytanko o drożdże, rozumiem, że paczka suszonych tak?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monia_adam 12 marca 2011 ZROBIŁAM DZIŚ PONOWNIE. WYSZŁY SUPER! NASTĘPNYM RAZEM ROBIĘ PODWÓJNĄ PORCJE BO BRAKUJE BUŁEK. I SPRÓBUJE ZROBIĆ RÓŻNE NADZIENIA NP: ZE SEREM. DZIĘKI ZA PRZEPIS 5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 10 marca 2011 można dodać łyżkę lub dwie i mleko całe:), a rozczyn zwykle czekam aż sie podwoi na grzejniku

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monia_adam 10 marca 2011 JESZCZE JEDNO MAM PYTANKO: CZY DO WROSNIĘCIA TYCH DROŻDŻY DODAJESZ CAŁA TĄ SZKLANKĘ MLEKA I NIE DODAJESZ DO TEGO MĄKI ŻEBY SIĘ WYGAROWAŁO? BO JUTRO ZNÓW BĘDĘ PRÓBOWAĆ BO SĄ PRZEPYSZNE:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń