Do góry

Przekąski Przepis na:

Bułeczki z ziarnem

Bułeczki z ziarnem

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 1202

Dodano:

Odsłon: 10750

Zapach który się rozchodzi podczas ich pieczenia mówi o nich wszystko. Pyszności!!!

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zrobić zaczyn z drożdży, łyżki mąki i 0,5 szklanki letniej wody. Zostawić do wyrośnięcia.Pozostałe składniki dać do miski, dodać zaczyn, nasiona i dobrze wyrobić ciasto.( Ilość mąki może się zmienić w zależności od jej jakości i wilgotności).Zostawić do wyrośnięcia na ok. godzinę.

  2. Po wyrośnięciu wyrobić ciasto ponownie i formować bułeczki. Układać na blasze naciąć nożem i zostawić jeszcze chwilę do wyrośnięcia.

  3. Przed włożeniem do piekarnika posmarować zimną wodą. Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor(ok.40- 45 min).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 14 października 2013 Bułeczki upiekłam dziś, wyglądają apetycznie, nie piekłam ich aż 40min , tylko ok 20-25min i są ślicznie zarumienione. Polecam przepis bo bułeczki bardzo są smaczne.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 07 kwietnia 2011 Ach jaki musi byc zapach jak sie pieka!!!Sliczne!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tencia 07 kwietnia 2011 Właśnie upiekłam bułeczki...............są znakomite!!!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolciaa 11 lutego 2011 Wyobrażam sobie ten zapach...i smak...mniam. Do ulubionych! A jutro wolna sobota więc będą na śniadanko :) Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beata1984 30 listopada 2010 Oby to była wina drożdży. Jeszcze raz spróbuję i napisze jak wyszło

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zabecka 29 listopada 2010 Przyznaję,że bułeczki nie są tak lekkie jak sklepowe, ale podczas pieczenia podwajają swoją objętość i nigdy nie zdarzyło mi się by były jak sucharki.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beata1984 26 listopada 2010 Ja zrobiłam i niestety nie jestem z nich zadowolona. wyszły baaardzo chrupiące, wogóle nie chciały urosnąc. W środku niby miękkie, ale na zewnatrz twardsze od sucharów

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zabecka 24 listopada 2010 Jak najbardziej możesz kombinować z mąką. Ja też robię rożne wersje, ale ta którą podałam smakuje mi najbardziej.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń