Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułgarski tarator z orzechami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Ogórki obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Solę je, odstawiam na 10 min. Odciskam z nich sok. Czosnek rozgniatam, orzechy i koperek siekam.
mieszam z jogurtem. Doprawiam solą, pieprzem i oliwą. Schładzam w lodówce. Przed podaniem posypuję kaparami odsączonymi z zalewy.
20 min • Porcja ok. 40 kcal • Koszt porcji ok. 90 gr • Przepis na 3-4 porcje.Źródło: Kobieta i życie