Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z ulubionych kasz w towarzystwie wędzonego kurczaka podkręcona smakiem lazura i suszonych pomidorów.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1952
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1952
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Składniki
Wędzonego kurczaka i ser pleśniowy pokroiłem w kostkę a suszone pomidory w paski. Natkę pietruszki , bazylię drobno posiekałem. Na patelni rozgrzałem oliwę , podsmażyłem przeciśnięty czosnek kilka minut. Dorzuciłem suszone pomidory , kurczaka , natkę , bazylię , oregano , dodałem koncentrat pomidorowy , doprawiłem pieprzem. W międzyczasie przygotowałem kaszę bulgur. Zagotowałem bulion warzywny , odmierzyłem taką samą objętość kaszy i bulionu , zalałem kaszę , zakryłem , odstawiłem aby kasza wchłonęła płyn. Kaszę przełożyłem na patelnię i całość wymieszałem. Po ok. minucie odstawiłem z ognia i dorzuciłem ser pleśniowy , ponownie wymieszałem. Podajemy gorące.