Do góry

Przetwory Przepis na:

Bulion grzybowy

Bulion grzybowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2069 Ocena: 46297

Dodano:

Odsłon: 4538

:)

Składniki

  • 1 kg grzybów suszonych
  • 1 1/5 l wody
  • 2 łyżki lubczyku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • Sól i pieprz (biały)
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Grzyby wraz z przyprawami ,gotować przez ok. 40 min ,przecedzić przez filtr do kawy. Bulion przelać do słoików ,zakręcić i ułożyć do góry dnem. Używać do sosów i zup.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 października 2013 Świetny dodatek do sosów,zrobię go do małych słoiczków jak Ewa, pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 06 października 2013 a zrobię, piękne prawdziweczki :)ponalewam do słoiczków takich malutkich, po koncentracie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń