Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy przepis na aromatyczne, pachnące bułki domowej roboty.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Do ciepłego mleka dodajemy masło, topimy, następnie wrzucamy drożdże, mieszamy i czekamy aż zaczną rosnąć. Składniki w temperaturze pokojowej mieszamy ze sobą mikserem, i zostawiamy takie ciasto 1.5 godziny do wyrośnięcia. Formujemy niewielkie bułki, smarujemy je jajkiem rozmąconym z mlekiem. Wkładamy do piekarnika na 200 stopni do czasu aż pieczywo sie nie zarumieni. Ciasta wystarcza na 2 blachy.