Do góry

Dania główne Przepis na:

Bułki z pieczonym dorszem i cukinią

Bułki z pieczonym dorszem i cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Bułki z pieczonym dorszem i cukinią"

Składniki

  • 4 bułki do hamburgerów
  • 40 dag filetów z dorsza
  • 1 pęczek koperku
  • 1 cukinia
  • 4 liście sałaty
  • 3 łyżki kremowego twarożku
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka chrzanu ze słoika
  • 1 łyżka ziarenek sezamu
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz mielony
  • sok z cytryny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę opłucz i osusz. Skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Filety ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. 3 min przed końcem pieczenia posyp rybę ziarenkami sezamu.

  2. Koperek oraz sałatę opłucz, osusz. Koperek bardzo drobno posiekaj, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Kremowy twarożek wymieszaj ze śmietaną i chrzanem. Przypraw solą oraz pieprzem. Cukinię umyj, wytrzyj. Odetnij końce, a resztę pokrój w niezbyt grube plasterki.

  3. Na patelni rozgrzej trochę oliwy, usmaż na niej plasterki cukinii, oprósz je solą i pieprzem. Bułki przetnij na połówki, opiecz je w tosterze. Upieczoną rybę pokrój na kawałki. Ciepłe bułki posmaruj twarożkiem, przełóż sałatą, cukinią oraz rybą. Każdą warstwę oraz wierzchy bułek posyp koperkiem.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń