Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Buraczane kluski"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Składniki
Buraki zetrzyj na tarce o malutkich oczkach (odłóż 2 plasterki do dekoracji). Ziemniaki rozgnieć tłuczkiem, pieczywo pokrój. Jajka wbij do miski. Dodaj buraki, ziemniaki, pieczywo, ser, majeranek i mąkę. Dopraw do smaku. Wyrób na jednolitą masę. Miskę przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.
Z masy uformuj okrągłe knedle i obtocz je w mące. Ugotuj je w osolonej wodzie. Kiedy wypłyną, wyjmij łyżką cedzakową na talerz.
Por umyj i przekrój wzdłuż na połowę, a następnie na półtalarki. Podsmaż go na maśle z cukrem i solą. Po 5 minutach zmniejsz ogień i dodaj serek. Duś 3-4 minuty. Por wyłóż na półmisek, rozłóż na nim gorące knedliki, udekoruj natką, słupkami z buraka oraz szczypiorkiem.Źródło: Naj