Do góry

Sałatki Przepis na:

Buraczki

Buraczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 198

Dodano:

Odsłon: 3776

Surówka z pieczonych buraczków to smaczny i zdrowy dodatek do codziennego obiadu. Buraczki podczas pieczenia nie tracą swoich wartości odżywczych a dodatkowo zyskują na smaku. Polecam!

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Buraczki bardzo dokładnie myjemy. Nieobrane lekko smarujemy olejem i szczelnie zawijamy w folię aluminiową
    2. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 stop. przez ok. 60 minut. Aby sprawdzić, czy się upiekły wbijamy czubek noża lub wykałaczkę w środek buraczka. Czas pieczenia może ulec wydłużeniu w zależności od wielkości buraczków
    3. Buraczki ostudzić i obrać ze skórki, która powinna delikatnie odchodzić
    4. Buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach
    5. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy przyprawami do smaku
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń