Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Buraczki na rukoli"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
<strong>Przepis przysłała Marta Sztabińska z Grajewa.</strong>
Buraki wyszoruj, włóż do wody, gotuj ok. 40 minut. Osącz, ostudź, zdejmij skórkę. Pokrój na cienkie plasterki.
Rukolę ułóż na talerzu, na niej ułóż plasterki bura ków. Oprósz solą i pieprzem. Orzechy włoskie rozdrobnij, posyp buraki. Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym i, polej buraki. Od razu podaj.
Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie