Do góry

Sałatki Przepis na:

Buraczki w śmietanie

Buraczki w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46753

Dodano:

Odsłon: 494

Po prostu uwielbiamy buraczki. Każda postać jest dla nas rarytasem. Najlepsze są jednak pieczone.

Składniki

  • 500 g podłużnych buraczków
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki listków tymianku
  • cukier
  • sól, pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Buraki owijamy w folię aluminiową (każdy z osobna), pieczemy 90 minut w 190°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Śmietanę mieszamy z majonezem i listkami tymianku. Łączymy z buraczkami, do smaku doprawiamy cukrem, solą oraz pieprzem. Schładzamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń