Do góry

Przekąski Przepis na:

Burger z pieczonym camembertem

Burger z pieczonym  camembertem

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 3483

Dodano:

Odsłon: 270

Letkki burger na kolacje, to nie tylko smaczny, szybki i pozywny posilek, ale takze kolejny sposób na wykorzystanie porzeczkowego chutney. Ser i chutey to niezwykla kompozycja smaków tego "camemburgera"...

Składniki

  • 1 okragla buleczka
  • 1 okragly camembert
  • 1 zabek czosnku
  • 1 lyzka oliwy z oliwek
  • 1 lyzka grubo posiekanej natki pietruszki
  • 1 szalotka
  • rukola
  • 1 lyzka porzeczkowego chutney
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Odciac czesc wieczka sera lub wydrazyc wglebienie i ulozyc w nim cienkie plasterki czosnku. Owinac ser folia aluminiowa, posypac go posiekana natka pietruszki, skropic odrobina oliwy z oliwek.
    Piec camembert owiniety w folie ok. 20 minut w temp. 180° C.

    W miedzyczasie przeciac buleczke, wylozyc ja rukola i przyrumieniona posiekana cebula (opcjonalnie - pokruszonymi orzechami) nastepnie upieczonym serem i przykryc wierzchem bulki wysmarowanym porzeczkowym chutney.

    Przepis na chutney:

    https://smaker.pl/przepis-chutney-z-porzeczek,165195,konhambos.html


    Wydrazona czesc sera mozna upiec w tym samym czasie skrapiajac ja miodem i posypujac rozmarynem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń