Do góry

Przekąski Przepis na:

Burger z serem halloumi

Burger z  serem halloumi

Autor:

Przepisów i artykułów: 794 Ocena: 15389

Dodano:

Odsłon: 2351

Propozycja na ser halloumi nie grillowanego, ale startego i usmażonego na wzór burgera wołowego.

Składniki

  • 250 g halloumi cypryjskiego
  • 100 g suszonych pomidorów w oleju
  • 2 jajka
  • pół szklanki tartej bułki
  • pół łyżeczki granulowanego czosnku
  • pieprz
  • olej z oliwek do smażenia
  • sałata rzymska
  • pomidor malinowy
  • ogórek gruntowy
  • sos romulada
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ser halloumi starłem na tarce o grubych oczkach.
    Do sera dodałem odsączone i drobno posiekane pomidory, dodałem roztrzepane jajka, doprawiłem czosnkiem i pieprzem.
    Na koniec dodałem bułkę tartą, wymieszałem, uformowałem burgery.
    Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oleju.
    Smażyłem burgery na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony.

    Bułki przekroiłem, posmarowałem sosem, na to położyłem sałatę, burgera, plaster pomidora i ogórka, polałem sosem, kolejny liść sałaty, przykryłem drugą połówką bułki. A więc standardowo, jak każdego hamburgera robimy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń