Do góry

Dania główne Przepis na:

Burgery z indyka z dipem zurawinowym

Burgery z indyka z dipem zurawinowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1961

Dodano:

Odsłon: 14918

Smaczne i proste burgery, idealne na party dla doroslych i dzieci

Składniki

  • zurawina suszona (cranberry), 1/4 szklanki
  • Syrop klonowy, 1 lyzka
  • mieso mielone z indyka, okolo 1/2 kg
  • kielbaska surowa z indyka, 1 sztuka
  • mozzarella, 6 plastrow
  • salata, 6 lisci
  • czerwona cebula krazki grillowane, 6 sztuk
  • dzem zurawinowy (np z ikea), okolo 6 lyzek
  • majonez light, okolo 6 lyzek
  • sol, pieprz
  • bulka, 6 sztuk
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso, cranberry, syrop, sol, pieprz, i mieso z kielbasy wymieszac i wyrobic na gladka mase, uformowac burgery. Gotowe burgery grillowac okolo 8 min z kazdej strony. Polozyc po plastrze sera na kazdego burgera i grilowac az ser sie rozpusci. Bulke posmarowac lyzka dzemu i majonezu, przykryc upieczonym burgerem,krazkiem cebuli i lisciem salaty.

  2. Jesli ktos nie moze kupic miesa kielbasianego to moze sprobowac dac samo mielone z indyka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń