Do góry

Przekąski Przepis na:

Camembert w panierce

Camembert w panierce

Autor: irma

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6068

Dodano: 17.02.2012

Odsłon: 3911

Po Walentynkowej kolacji czas na wykwintną przystawkę.))

Składniki

  • ser Camembert o smaku grzybów leśnych
  • konfitura z żurawiny
  • jajko
  • Bułka tarta
  • oliwa z oliwek do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser kroimy na dwie części, tak aby powstały dwa krążki.

  2. W rozbełtanym jajku zanurzamy krążki i obtaczamy w bułce tartej.Możemy do bułki dodać ziarna sezamu.

  3. Smażymy z obu stron na złoty kolor i podajemy z łyżeczką konfitury z żurawiny.

  4. Przystawka jest bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu. Życzę SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mimi619 11 marca 2012 Wygląda pysznie. Kocham sery, a szczególnie smażone <3

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kasiek_22 29 lutego 2012 ja panieruję w całości :) dwa razy :) do tego pieczone ziemniaczki i obiadek gotowy :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 21 lutego 2012 IlonaAlbertos -wyluzuj -jak na takie pierdoły zwracasz uwagę to niedługo zawału dostaniesz- błędy (literówki) ,to na każdym internetowym forum normalka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 18 lutego 2012 Ilono , na dwie osoby używam jeden krążek sera Camembert.
Dzięki za zwrócenie uwagi na błąd tzw. literówka. Zaraz poprawię. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

IlonaAlbertos 17 lutego 2012 Przepis bardzo fajny, sama robię podobny ser, ale robisz czasami trochę błędów :) "smaku"-"cmaku" . Ile sera najlepiej użyć na jedną porcję?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 17 lutego 2012 Już wiem ,czym zaskoczę gosci na moich urodzinach.Dzięki , bo nigdy nie robiłam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń