Do góry

Dania główne Przepis na:

Canelloni ze szparagami

Canelloni ze szparagami

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 1941

Dodano: 13.05.2012

Odsłon: 3949

Pomysł na wiosenne szparagi

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Canelloni ugotować al dente, według przepisu na opakowaniu. W tym samym czasie obrać szparagi. Gotować 3-4 min (powinny być niezbyt miękkie). Do każdego canelloni włożyć szparagi. Do tego zrobić pikantny sos pomidorowy: drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na rozgrzanej oliwie i dodać świeże, pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory. Przyprawić 3 łyżkami octu balsamicznego i czerwonym winem oraz solą morską i pieprzem. Canelloni polać sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agniesia76 17 maja 2012 na pewno zrobię to danie wygląda wyśmienicie ;0)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń