Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni z wędzonym boczkiem

Przepis dnia 2011-06-27
Cannelloni z wędzonym boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4289

Dodano:

Odsłon: 55448

to cannelloni o bardziej wyrazistym smaku niż tradycyjne

Składniki

  • rurki cannelloni, 1 opakowanie
  • gotowane mięso (wołowe,wieprzowe,drobiowe), 60 dag.
  • gęsty ketchup, 6 łyżek
  • cebula, 1 sztuka
  • czosnek, 2 ząbki
  • chudy boczek wędzony, 25 dag.
  • na sos:
  • pieczarki, 15 dag.
  • cebula do sosu, 1 sztuka
  • śmietana 30-stka, 200 ml.
  • pomysł na rybę w sosie śmietanowo-koperkowym Winiary, 1 czubata łyżka
  • sól,pieprz,vegeta, do smaku
  • serek topiony w plasterkach Maasdamer, 1 opakowanie
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso zmielić,dodać usmażoną na szklisto cebulę razem z czosnkiem przeciśnietym przez praskę,ketchup,pokrojony w drobną kostkę boczek wszystko razem dokładnie wymieszać.Doprawiść solą i pieprzem.

  2. Przygotować sos:Pieczarki i cebulę drobno pokroić smażyć aż pieczarki zmiękną, wlać ok.pół szkanki wody i śmietanę dodać łyżkę pomysłu Winiary, zagotować doprawić solą i pieprzem.Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną,rurki napełniać mięsnym farszem i układać w naczyniu na wierzchu polać sosem,piec ok 25 minut,5 minut przed końcem pieczenia ułozyć plasterki sera.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 14 maja 2010 oj, Olusia, Olusia; mogłabyś napisać jaśniej o co ci chodzi (?) bo szczerze mówiąc to nie za bardzo rozumiem Twego myślenia. wzwiązku z tym mam prośbę, czy mogłabyś wytłumaczyć mi co masz do mego taktu i kultury osobistej? poza tym czytając Twój komentarz odnoszę wrażenie iż tylko czekasz na jakiś min. mój przepis, a tylko po to by go skrytykować... także Olusia; (moja dobra rada dla Ciebie) albo w jedną, albo w drugą stronę, bo inaczej można odnieść wrażenie iż jesteś nijaka...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 13 maja 2010 kobra01 u mnie też nie jemy mięsa gotowanego z wody bo nam nie smakuje dlatego wymyślam a to pierogi albo krokiety a jak nie mam czasu to robię cannelloni które jest mniej czasochłonne a jeśli chodzi o mięso to ciężko nazwać 60 dag. resztkami a ja gotując porządny rosół daję sporo mięsa mieszanego a nie jakieś resztki pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Olusia78 13 maja 2010 Oliwia_winna, kobra- a może dziewczyny zamiast ciągle krytykować przepisy innych, same podacie jakiś przepis, a my chętnie go skomentujemy, co?
Czy internet jest miejscem, w którym takt i kultura osobista nic nie znaczą?
Upodobania kulinarne każdego z nas są wyłącznie naszą sprawą, bo co wypisywać "nie cierpię dań z mięsa gotowanego"? Nie podoba Ci się przepis- nie skorzystasz z niego w swojej kuchni- proste?

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

AvaGardner 13 maja 2010 ludzie co w z tym keczupem?!: zamiast sosu winiary przeciew bardzo latwo jest zrobis swoj sos no i pieczarki? hmm... zgadzam sie z przedmowcami

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

orchidea2101 13 maja 2010 Co do smaku to na pewno jest pyszne, ale jakie kaloryczne... Oj!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 13 maja 2010 Selena ja piekęw 180 stopniach,pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń