Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krem mascarpone, trwalszy i bardziej plastyczny niż ten z bitą śmietaną.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35673
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35673
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        
                Składniki
Połowę mleka zagotowałem w drugiej połowie rozpuściłem dwa budynie z trzema łyżkami cukru. Całość zagotowałem, mieszałem do uzyskania gęstego budyniu. Budyń nakryłem woreczkiem foliowym (żeby nie zrobiła się skorupa) i ostudziłem.
Masło zmiksowałem z cukrem, powoli dodawałem mascarpone, na koniec dodałem partiami ostudzony budyń. Miksowałem do uzyskania gładkiego kremu. Zarówno masło jak i mascarpone muszą być w tej samej temperaturze – pokojowej.
Przemycamy zdrowie: Do kremu można dodać odrobinę kurkumy i płatków owsianych.