Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krem mascarpone, trwalszy i bardziej plastyczny niż ten z bitą śmietaną.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 208
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 947
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1269
Polecam na kolację.
Odsłon: 170
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 208
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 947
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1269
Polecam na kolację.
Odsłon: 170
Składniki
Połowę mleka zagotowałem w drugiej połowie rozpuściłem dwa budynie z trzema łyżkami cukru. Całość zagotowałem, mieszałem do uzyskania gęstego budyniu. Budyń nakryłem woreczkiem foliowym (żeby nie zrobiła się skorupa) i ostudziłem.
Masło zmiksowałem z cukrem, powoli dodawałem mascarpone, na koniec dodałem partiami ostudzony budyń. Miksowałem do uzyskania gładkiego kremu. Zarówno masło jak i mascarpone muszą być w tej samej temperaturze – pokojowej.
Przemycamy zdrowie: Do kremu można dodać odrobinę kurkumy i płatków owsianych.