Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni ze szpinakiem, tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Cannelloni ze szpinakiem, tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1138

Dodano:

Odsłon: 12167

Danie dla smakoszy makaronów.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Farsz: Szpinak rozmrozić, posiekaną cebulę podsmażyć wraz z czosnkiem. Dodać szpinak. Do smaku dodać sól, pieprz, pieprz cayenne, oregano oraz twarożek. Gdy ostygnie dodać posiekane suszone pomidory i tuńczyka

  2. Sos pomidorowy : pomidory przelać do garnka, dodać sól,pieprz, czosnek, świeżą bazylię.

  3. Na dno żaroodpornego naczynia wlewamy trochę sosu pomidorowego. Cannelloni nadziewamy farszem. Układamy na w naczyniu. Zalewamy resztą sosu i posypujemy startym serem.

  4. Całość pieczemy w piekarniku o temp. 180 stopni około 30-40 minut.

  5. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń