Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne cebularze, idealne na ciepło jak i na zimno (podobno, nie zdążyły wystygnąć ;) )
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
Cebule kroimy w piórka i na odrobinie oleju i wolnym ogniu dusimy do miękkości, solimy i pieprzymy.
Ciasto francuskie kroimy w kwadraty (mniej więcej 15x15cm) Uduszoną cebulę układamy na środku kwadratu i dwa przeciwległe rogi ciasta łączymy na środku (to tylko proponowana przeze mnie forma, można pobawić się i powymyślać własne;))
Układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy 20minut w 200'
Przecier pomidorowy przelewamy do garnka, zagotowujemy doprawiamy przyprawami.