Do góry

Przekąski Przepis na:

Cebularze z ciasta francuskiego

Cebularze z ciasta francuskiego

Autor: evanion

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 174

Dodano: 01.02.2013

Odsłon: 3711

Pyszne cebularze, idealne na ciepło jak i na zimno (podobno, nie zdążyły wystygnąć ;) )

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule kroimy w piórka i na odrobinie oleju i wolnym ogniu dusimy do miękkości, solimy i pieprzymy.

  2. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty (mniej więcej 15x15cm) Uduszoną cebulę układamy na środku kwadratu i dwa przeciwległe rogi ciasta łączymy na środku (to tylko proponowana przeze mnie forma, można pobawić się i powymyślać własne;))

  3. Układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy 20minut w 200'

  4. Przecier pomidorowy przelewamy do garnka, zagotowujemy doprawiamy przyprawami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń