Do góry

Zupy Przepis na:

Cebulowa ze słowiczymi języczkami

Cebulowa ze słowiczymi języczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 251 Ocena: 4503

Dodano:

Odsłon: 452

Egipska, lekka zupa cebulowa

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W Egipcie makaron w kształcie ryżu nazywa się słowiczymi języczkami :)
    Polecam tą lekka wersje.

    Zupa jest aromatyczna i delikatna w smaku.

    W garnku, w którym będzie gotowana zupa, podsmażyłam na małym ogniu pokrojoną cebulę.
    Gdy zacznie się lekko rumienić dodałam czosnek, chili, kolendrę i kumin w proszku.
    Gdy czosnek zacznie pachnieć dolałam bulion- u mnie wołowy.
    Można zostawić garnek na ogniu przez godzinę.
    Po godzinie przetarłam zupę przez sitko- można też użyć malaksera.
    Do zupy dodałam sól i makaron.
    Gdy zmięknie, zupa jest gotowa, wystarczy ją doprawić solą i posypać nacią kolendry.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 07 maja Cebulowa "chodzi" za mną od pewnego czasu więc zrobię z Twojego przepisu :)))))) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 maja Fajna zupka, tylko ten chlebek taki biedny, bo może oddychać, jak wszystko się zje ;) Odpowiedzi: 7 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 06 maja Kochana, przerazily mnie te slowicze jezyki :-))) Ale szybko sie uspokoila m, pyszna zupka. Pozdrawiam :-) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń