Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cebulowe crostini"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Czerwone cebule obierz, przekrój na połówki, posiekaj w cienkie plasterki. Włóż na patelnię z łyżką oleju, posól. Smaż ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie. Dodaj ocet balsamiczny oraz cukier. Wymieszaj, smaż 2-3 minuty. Odstaw do ostygnięcia.
Kromki oliwkowej ciabatty (lub innego pieczywa) zrumień z dwóch stron w tosterze, piekarniku lub na suchej rozgrzanej patelni.
Każdą kromkę posmaruj serkiem riccotta (lub ewentualnie śmietankowym serkiem kanapkowym). Ogórki obierz. Nożem szczelinowym pokrój wzdłuż na plastry.
Na każdej kromce pieczywa ułóż zwinięty plaster ogórka oraz szynki dojrzewającej. Kanapeczki dekoruj karmelizowaną cebulą.Źródło: Świat kobiety