Do góry

Dania główne Przepis na:

Cebulowe udka na ryżu

Cebulowe udka na ryżu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Cebulowe udka na ryżu"

Składniki

  • 2 szklanki ryżu
  • 4 udka kurczaka
  • 3 łyżeczki jarzynki
  • pół kostki margaryny
  • pół łyżeczki pieprzu
  • 4 łyżeczki keczupu
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 cebule
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Cebule obierz, pokrój w kostkę. Cztery szklanki wody wlej do rondla. Dodaj cebule i czosnek, wsyp jarzynkę, pieprz i słodką paprykę. Dodaj margarynę i keczup. Gotuj, mieszając, ok. 5 min.

  2. Udka umyj, osusz. Ryż opłucz, wsyp do naczynia żaroodpornego. Zalej wywarem cebulowym, ułóż udka, lekko wciśnij. Przykryj, piecz ok. 60 minut w 180°C. 10 minut przed końcem pieczenia pokrywę zdejmij, aby udka się zrumieniły.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń