Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebulowy ryż na bliskowschodnią nutę. Idealny do ryb i owoców morza.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Składniki
Zgodnie z filmem: Cebulę drobno siekamy i smażymy na oleju (bądź maśle klarowanym - jest bogatszy smak, a takie masło można zrobić samemu), ciągle mieszając, żeby się nie przypaliło. Następnie dodajemy 1 łyżeczkę kminu rzymskiego, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki soli, chwilę mieszamy i dodajemy ryż. (ja najbardziej lubię basmati) Zalewamy ryż 2,5 szklanki wody, i od czasu do czasu mieszając, gotujemy przez 10-15 minut. Potem odstawić na ok. 20 minut. Idealny do ryby lub owoców morza.