Do góry

Dania główne Przepis na:

Cebulowy ryż.

Cebulowy ryż.

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 90

Dodano:

Odsłon: 1977

Cebulowy ryż na bliskowschodnią nutę. Idealny do ryb i owoców morza.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Zgodnie z filmem:

    Cebulę drobno siekamy i smażymy na oleju (bądź maśle klarowanym - jest bogatszy smak, a takie masło można zrobić samemu), ciągle mieszając, żeby się nie przypaliło.

    Następnie dodajemy 1 łyżeczkę kminu rzymskiego, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki soli, chwilę mieszamy i dodajemy ryż. (ja najbardziej lubię basmati)

    Zalewamy ryż 2,5 szklanki wody, i od czasu do czasu mieszając, gotujemy przez 10-15 minut. Potem odstawić na ok. 20 minut.

    Idealny do ryby lub owoców morza.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń