Do góry

Desery Przepis na:

Chałka z automatu

Chałka z automatu

Autor:

Przepisów i artykułów: 509 Ocena: 6840

Dodano:

Odsłon: 2267

Pyszna chałka,na drożdżach, bez pracy. Wymieszana, wyrośnięta i upieczona w Automacie do chleba.

Składniki

  • CIASTO:
  • -150 g. masła -ok. 100 ml. mleka -2 duże albo 3 małe jajka
  • -1/2 szklanki cukru -1 cukier waniliowy -1 łyżeczka soli
  • -450 g. mąki tortowej -25 g. drożdży
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Formę wyjąć z Automatu,żeby dodawane produkty nie nakruszyły się do środka na grzałkę.Masło roztopić, dodać mleko. Jak będzie letnie to wlać do formy. Dodać rozkłócone jajka, cukier i sól.

  2. Wsypać mąkę i w zagłębienie rozkruszyć drożdże.

  3. Formę włożyć do automatu. Wybrać program 4 Słodkie. Wagę wybrać 1250 g. a stopień wypieczenia średni.Wcisnąć Start.

  4. Po upieczeniu otworzyć Automat.Formę wyjąć z automatu.

  5. Chałkę wyjąć, odwracając formę. Wyciągnąć łopatki.

  6. Wystudzić na kratce z 1 godz.
    Taka chałka pyszna jest z powidłami, dżemem czy nutellą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Monika-Rogalska 08 marca A ile suchych drożdży. Dopiero zaczynam zabawę z maszyną do chleba i drożdżami Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 29 sierpnia 2018 Uwielbia taką jeszcze ciepłą z masłem, pycha ;-D Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 28 sierpnia 2018 Nie dosc , ze pyszna to jeszcze banalnie prosta w wykonaniu! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń