Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chili con carne to tradycyjne danie kuchni meksykańskiej i coś idealnego dla tych którzy lubią ostre potrawy. Miałam ochotę na coś szybkiego, prostego ale konkretnego, a ostra potrawa to coś wspaniałego na jesienny, zimny dzień.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 72
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6043
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 72
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6043
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy drobno i wrzucamy z odrobiną oleju do garnka, dusimy aż cebula się zeszkli.
Gdy cebula jest gotowa dorzucamy mięso i od czasu do czasu mieszając smażymy aż mięso będzie gotowe.
Wrzucamy puszkę pomidorów razem z zalewą, dolewamy pół szklanki wody i zagotowujemy, dorzucamy fasolę i kukurydzę (bez zalewy), solimy do smaku i dodajemy chili.
*Ja użyłam ponad 4 łyżeczek chili i wyszło bardzo ostre, warto próbować po każdej łyżeczce by dostosować ostrość do swoich upodobań:)
Dusimy pod przykryciem około 10 minut. *Można podawać z ryżem, tortillą czy nawet ziemniakami, ja wybrałam zwykłą kajzerkę:)