Do góry

Dania główne Przepis na:

Chilli con carne

Chilli con carne

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2063

Dodano: 01.12.2010

Odsłon: 959

oryginalne,kolorowe

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. oliwe rozgrzać w dużym rondlu, cebule, chilli, czosnek smażyć do momentu zeszklenia się cebuli.

  2. Dodać wołowine, miesząc aby się nie przypaliła do momentu aż mięso zbronzowieje.

  3. Dodać pomidory, koncentrat, paprykę, cukier. Wlać bulion, dusić na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

  4. Dodać fasolę, po około 10 minutach duszenia można podawać. najlepiej smakuje z opieczonymi tortillami pszennymi. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

leopard28 03 marca 2012 albo problem z czytaniem ze zrozumieniem albo autyzm

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 03 marca 2012 Wydaje mi si,ę, że chilli con carne, jak sama nazwa wskazuje, powinno być doprawiane CHILLI, a nie papryką. Naprawdę daje to inny smak, tylko należy uważać, żeby nie przesadzić z ostrością.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń