Do góry

Dania główne Przepis na:

Chińskie jedzonko

Chińskie jedzonko

Autor: lilaniki

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 633

Dodano: 08.09.2010

Odsłon: 7059

Na chłodne wieczory lub na obiad

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białe części pora i cebule kroimy w półplasterki, podsmażamy na maśle w garnku. Po chwili dodajemy mięso mielone (wołowo-wieprzowe) i smażymy kilka minut. Papryki kroimy w kostkę 1 cm x 1 cm. Dodajemy do garnka wraz z pomidorami z puszki i koncentratem.

  2. Ryż zalewamy gorącą wodą i gdy napęcznieje dodajemy do garnka. Całość gotujemy na małym ogniu, dodajemy pędy bambusa i następnie danie gotujemy około 40 minut. Przyprawiamy przyprawą do potraw chińskich i papryką. Dodajemy pieprz i sól do smaku.

  3. Podajemy na ciepło jako danie główne. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń