Do góry

Dania główne Przepis na:

Chińszczyzna z makaronem noodels

Chińszczyzna z makaronem noodels

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 197

Dodano:

Odsłon: 16788

Orientalna eksplozja smaków moimi oczyma.

Składniki

  • pierś z kurczaka, 1 szt
  • czerwona cebula, 1-2 szt
  • czerwona papryka, 1 szt
  • zielona fasolka, 1 szklanka
  • marchewka, 1-2 szt
  • seler naciowy, 2 łodygi
  • makaron typu noodels, paczka
  • oliwa z oliwek lub aromatyzowana chilli
  • świezy imbir
  • sos sojowy
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojony w plasterki świeży imbir, jeżeli do dania używamy zwykłej oliwy z oliwek dodajemy również kilka paseczków ostrej papryczki. Składniki podsmażamy kilka minut, tak aby oddały swój aromat. (można je potem wyjąć, w zależności jak bardzo aromatyczne ma być danie)

  2. Kurczaka kroimy w paseczki i podsmażamy na oliwie. Po kilku minutach dodajemy wcześniej przygotowane warzywa: zieloną fasolkę, paprykę pokrojoną w paseczki, seler naciowy, marchewkę pokrojoną w plasterki i piórka z czerwonej cebuli. Warzywa podsmażamy aż zmiękną, ale powinny być lekko chrupkie.

  3. Gotujemy makaron typu noodels i dodajemy do przygotowanych warzyw z kurczakiem wraz z 3 łyżkami sosu sojowego. Całość mieszamy i podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń