Do góry

Desery Przepis na:

chleb

chleb

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 1910

do sniadania!!!

Składniki

  • razowy, 0.5 kg
  • maka razowa zytnia, O.5 kg
  • 1 lyzka stolowa soli
  • 0.5 lyzki stolowej cukru
  • 1 lyzka miodu rozpuszczona w pol szklanki wody
  • okolo 3 szklanki letniej wody
  • zakwas
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mieszmy suche skladniki, dodajemy zakwas i wode mieszamy przekladamy do natluszczonej foremki i zostawiamy do wyrosniecia na ok 5 godz , mozna troche przyspieszyc i wlozyc do piekarnika na 50 stopni az wyrosnie, pieczemy okolo godziny w 180 stopni;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń