Do góry

Przekąski Przepis na:

chleb pszenny

chleb pszenny

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7400

Dodano:

Odsłon: 8151

pyszny, chrupiący, pachnący.....

Składniki

  • 1/2 kg mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 20 g drożdży świeżych
  • ok.300 ml letniej wody
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki wsypać do miski i wyrobić mikserem. Po wyrobieniu odstawić do wyrośnięcia. Keksówkę wyłożyć papierem pergaminowym i przełożyć wyrośnięte ciasto, ponownie odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach 50 minut. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zalesia83 11 maja 2014 Upieklam pierwszy raz w życiu chleb! Jest pyszny, identyczny jak na zdjęciu, a połowy już nie ma - domownicy na ciepło zajadali! Jedyna modyfikacja: odłożyłam otreby żytnie.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 18 marca 2013 spokojnie Maudie właśnie piekę następny trochę inny ale możesz się załapać :)))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 18 marca 2013 A ja też się załapię na chlebek?:) Przepysznie wygląda:) 5

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 18 marca 2013 to dam Ci drugą pięteczkę bo jedną już zjadłam :) dzięki bardzo

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 18 marca 2013 to w takim razie ja poproszę tą pięteczkę, a zostawię w zamian piąteczkę :)))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń