Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak swojski chlebek ,jeszcze ciepły,chrupiący i pachnący posmarowany masłem.Nic do szczęścia więcej nie potrzeba. Serdecznie polecam:)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 745
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 96
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 745
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 96
Składniki
Zrobić zaczyn drożdże,łyżeczka cukru,łyżka mąki,troszkę wody-rozetrzeć i zostawić do wyrośnięcia. Do miski dać obie mąki ,wyrośnięty zaczyn,sól ,wodę i drobno posiekany czosnek. Wszystko dokładnie wyrobić i zostawić w cieple na pół godz.do wyrośnięcia. Foremkę (u mnie 25/25cm) posmarować masłem i wysypać otrębami. Ciasto wyłożyć ,wyrównać zmoczoną w wodzie ręką. Po wierzchu posypać otrębami. Chleb wstawić do nagrzanego piekarnika do 90st.i piec 15min. po tym czasie zwiększyć temp.do 200st i piec 50-60min.Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się nie klei. Po upieczeniu studzić na kratce.
Smacznego życzę!