Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chleb szpinakowy z serem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4951
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4951
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Składniki
Z drożdży, mąki, cukru, wody przygotuj drożdżowy zaczyn. Kiedy wyrośnie, dodaj pozostałe . Zagnieć. Odstaw ciasto do wyrośnięcia.
Szpinak podsmaż na maśle, wymieszaj z ziołami, serem, przypraw.
Ciasto rozwałkuj, posmaruj zimnym farszem. Zwiń, przekrój na pół, włóż do 2 keksówek. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp ziołami. Piecz około 45 min w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Wioleta Perkowska z Ząbek</strong>Źródło: Bella Relaks