Do góry

Dania główne Przepis na:

Chleb w jajku

Chleb w jajku

Autor: witekwol

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 18.10.2010

Odsłon: 1318

Jak wykorzystać czerstwy chleb?

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowujesz ciasto jak na naleśniki - gęste , lecz bez cukru (jajka +mleko + mąka + sól - zmiksowane) w misce - moczysz suchą kromkę z obydwu stron , kładziesz na głęboki rozgrzany olej na patelnie , na kromki szybko układasz plastry cebuli i np. mortadeli (grubsze plastry). Polewasz delikatnie do zakrycie ciastem - przykrywasz. Po chwili gdy spód jest lekko usmażony odwracasz nadrugą stronę i przysmarzasz od strony wędliny - mocniej. Gdy juz "złapie " ponownie odwracasz kładąc na wierzch plasterki żółtego sera - po stopieniu wykładasz na talerz , posypując posiekanym szczypiorkiem i dekorując ketchupem i majonezem . # duże kromki załawią kwestię apetytu Twojego faceta :-) !! Pozdrawiam wszystkich i życzę smacznego !!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wioleta333 19 października 2010 warto zrobić zawsze coś innego pozdrawiam ....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń