Do góry

Dania główne Przepis na:

Chlebak

Chlebak

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 336

Dodano:

Odsłon: 6597

Pozbycie się starego chleba.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w półplasterki,a paprykę w małe paseczki i i podsmażyć na patelni.

  2. Pomidory sparzyć,obrać i pokroić w plasterki.

  3. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem oraz natrzeć czosnkiem.

  4. Na dnie naczynia ułożyć warstwę chleba.Przykryć połową wędliny,cebuli,papryki i pomidorów.

  5. Posypać bazylią,solą,pieprzem i tartym serem.

  6. W ten sam sposób ułożyć następna warstwę.

  7. Wierzch zapiekanki przykryć kromkami chleba i polać śmietana wymieszaną z jajkami.Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C.

  8. Do zapiekanki można dodać jeszcze podsmażone pieczarki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anika80 18 czerwca 2011 Super przepis na pewno go wypróbuję kiedyś zostały mi bułki i nieco obeschły, przekroiłam na pół do środka dałam plaster szynki, sera kawałek pomidorka, zamknęłam bułeczkę zawinęłam w folię aluminiową i wsadziłam do piekarnika, no moja córka była zachwycona.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 04 października 2010 uwielbiam wszelkie zapiekanki, a Twoja chlebowa smakowała wyśmienicie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 20 września 2010 Świetny przepis na wykorzystanie czerstwego chleba,
z którym właściwie nie wiadomo co zrobić;
tradycja nie pozwala chleba wyrzucać.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń