Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, możliwość zróżnicowania smaków
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 44
Składniki
płatki zalać wodą na 10 min., dodać cały kminek, Jabłka zetrzeć lub zmiksować grubiej połączyć wszystkie składniki i wyrabiać ręcznie bardzo energicznie lub mikserem ok 4-5 min wąską brytfankę wysmarować tłuszczem i posypać mielonymi płatkami
ciasto wyłożyć na brytfankę byle jak ale w miarę równą ilością na całej długości, można nie gładzić.
kiedy podwoi swą objętość wstawić do nagrzanego do 200 st. piekarnika i piec ok 50 min.
Można chleb robić w wersji cebulowej [ pod koniec wyrabiania dodajemy mocno podsmażoną cebulę lub prażoną- ze sklepu ] ,
Z tymiankiem lub każdym innym ziołem: do wyrabianego ciasta dodajemy 1 łyżkę suszonych ziół lub płaską łyżkę granulowanego czosnku.
Można do ciasta dodać ziarna dyni , słonecznika i inne.