Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chlebek na miodzie"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Składniki
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji 1,10 zł
Wąską foremkę natłuszczamy, prószymy bułką tartą lub mąką ziemniaczaną albo wykładamy pergaminem. Piekarnik nastawiamy na temperaturę 175oC.
W misce mieszamy olej z miodem, jajkami, ekstraktem waniliowym i bananami.
W drugiej misce mieszamy mąkę z zarodkami pszennymi, solą i sodą. W środku robimy zagłębienie, do którego stopniowo wlewamy zawartość pierwszej miski. Mieszamy.
Ciasto przekładamy do przygotowanej formy i na godzinę wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Patyczkiem sprawdzamy, czy chlebek jest w środku upieczony. Wyjmujemy i odstawiamy do przestudzenia.
Wartość odżywcza 1 porcji 289 kcal. Białko 7,8 g/Tłuszcz 4 g/Węglowodany 37 g.Źródło: Rewia