Do góry

Przekąski Przepis na:

chlebek z żurawiną

chlebek z żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7296

Dodano:

Odsłon: 3249

chlebek inny niż wszystkie :)))

Składniki

  • 100 g mąki żytniej pełnoziarnistej
  • 400 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki soli
  • garść żurawiny
  • 25 g drożdży
  • 400 ml letniej wody
  • sezam do posypania
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 12 listopada 2017 Ostatnio jadlam taki chlebek w Gdansku i tak mi posmakowal, ze kupilam caly do domu. A teraz moge sobie upiec. Dziekuje za przepis :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

DarknessNemo 23 września 2016 Czemu nie wyświetla mi się "Przygotowanie"? To jakiś błąd tylko u mnie...? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 03 lutego 2013 a powiem Wam, że ja się już tak przyzwyczaiłam do tych swoich wypieków, że nie raz jak wyjeżdżam na wakacje albo gdzieś na jakieś kilka dni i nie mam swojego pieczywa to nie mogę się przestawić na to kupne, nie smakuje mi :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 03 lutego 2013 Takie chlebki własnego wypieku są pyszne:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 03 lutego 2013 Jadłam kiedyś pasztet z żurawiną i był bardzo dobry, choć podchodziłam do niego z pewnym dystansem, więc myślę, że Twój chlebek sprawdzi się również z wędlinami /np. pieczony schab/ i pasztetami. Wygląda pysznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 02 lutego 2013 no ja dzisiaj właśnie jadłam z samym masłem :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 02 lutego 2013 Wygląda " przecudnie "a ja tak się boję zabrać za chlebek -)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 02 lutego 2013 dokładnie tak, takie chlebki są tak pyszne, że nawet sam możnaść jeść

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 02 lutego 2013 A ja taki tylko z samym masełkiem mogę i nic więcej mi nie trzeba :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 02 lutego 2013 właśnie z nim jest ten "minus", że on się nadaje tylko do serka lub dżemu, ale jest pyszny :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń