Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik botwinkowy"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Składniki
Przepis przysłał Mateusz Rosadziński z Poznania
Botwinkę oczyść, opłucz, pokrój w drobną kostkę. Do rondla wlej pół litra wody, dodaj kostkę warzywną, rozpuść. Wrzuć botwinę, gotuj 10-15 min do miękkości. Pod koniec dodaj sok z cytryny, wymieszaj, ostudź.
Ogórki umyj, rzodkiewki oczyść, razem zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Koperek, natkę i szczypiorek umyj, osusz, posiekaj.
Do przestudzonej botwinki dodaj ogórki i rzodkiewki, wsyp koperek, natkę i szczypiorek, wlej jogurt naturalny i kefir, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i piep rzem. Schłodź. Chłodnik podawaj z jajkami na twardo.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie