Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały i smaczny chłodnik na gorące dni - przepis zaczerpnięty z książki pana Henryka Dębskiego.
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 133
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 269
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1783
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 290
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 133
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 269
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1783
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 290
Składniki
Buraki umyć, zalać wrzącą wodą i ugotować. Po przestudzeniu obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Ogórki umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić w paseczki.
Rzodkiewkę umyć i pokroić w paseczki.
Koperek i szczypiorek posiekać.
Mleko połączyć ze śmietaną i roztrzepać trzepaczką. Do mleka dodać buraki, rzodkiewki, ogórki, zieleninę oraz pokrojone w kostkę jajka (jajko na osobę).
Doprawić do smaku i pozostawić na kilka godzin do naciągnięcia.