Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich, którzy kochają kolorowe potrawy - genialna alternatywa dla "zwykłej" zupy :-)
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Składniki
Pół kabaczka zostawić, resztę pokroić. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Jabłka pokroić w kostkę.
Do wywaru dodać ziemniaki i jak już będą miękkawe dodać kabaczki i jabłka, gotować jeszcze ok. 10 min.
. Zdjąć zupę z ognia, wystudzić, zmiksować. Wymieszać z maślanką i sokiem cytrynowym, doprawić solą, pieprzem i cynamonem.
Pozostawiony kabaczek pokroić w cienkie plasterki i sparzyć we wrzątku, schłodzić w zimnej wodzie.
Chłodnik dekorować plasterkami kabaczka i listkami natki pietruszki. Jesli używany jest kabaczek stary trzeba obrać go i usunąć gniazda nasienne.