Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Składniki
Podzielić kurczaka na małe kawałki.
Zalać maślanką i zostawić na kilka godzin.
Przygotować panierkę:mąkę wymieszać z przyprawami.
Wyciągnąć kurczaka z maślanki i obtoczyć w panierce.
Wrzucić na gorący olej i smażyć po ok.3 min.z każdej strony.
Następnie przełożyć na blaszkę i dopiec w piekarniku w temp.180 st.-40 min.