Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiące kąski z kurczaka

Chrupiące kąski z kurczaka

Autor: kret

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 5

Dodano: 01.02.2010

Odsłon: 3995

ku uciesze amatorów KFC

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Podzielić kurczaka na małe kawałki.

  2. Zalać maślanką i zostawić na kilka godzin.

  3. Przygotować panierkę:mąkę wymieszać z przyprawami.

  4. Wyciągnąć kurczaka z maślanki i obtoczyć w panierce.

  5. Wrzucić na gorący olej i smażyć po ok.3 min.z każdej strony.

  6. Następnie przełożyć na blaszkę i dopiec w piekarniku w temp.180 st.-40 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kret 03 lutego 2010 oczywiście można wykorzystać wszystkie części kurczaka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 01 lutego 2010 Ja chętnie wypróbuje, bo u mnie wszyscy lubią kurczaka z KFC.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ulao 01 lutego 2010 czy mozna wykorzystac mieso z calego kurczaka ??? czy tylko piersi - jak to zwykle bywa ?
przepis wyglada dosc smakowicie .
pozdr.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń