Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam osoby, która by nie przepadała za plackami ziemniaczanymi. Chrupiące z wierzchu i delikatne w środku. Idealnie pasujące do sosu czy gulaszu, świetnie również smakują ze śmietaną czy ketchupem. Niektórzy je uwielbią z cukrem, ale mnie najbardziej smakują takie same bez żadnego dodatku.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Obrane ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach razem z obraną cebulą. Do startych warzyw dodajemy jajka, obydwie mąki, sól i pieprz.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Na patelni dobrze rozgrzewamy olej na średnim ogniu. Na rozgrzaną patelnie z tłuszcze nakładamy porcjami masę ziemniaczaną formując cienkie placki za pomocą łyżki.
Placki smażymy z obydwu stron na złoto-brązowy kolor. Placki podajemy zaraz po usmażeniu. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-dD