Do góry

Desery Przepis na:

Chrupiące ryżowe kokosanki

Chrupiące ryżowe kokosanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 101 Ocena: 732

Dodano:

Odsłon: 1139

Błyskawiczne ciasteczka z kokosu i płatków ryżowych. Pyszne i chrupiące! Porcja wystarcza na wykonanie 18 sporych kokosanek

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubijamy z 20g cukru na sztywną pianę.
    Żółtka ucieramy z cukrem, aż zmienią kolor na jasnożółty.
    Do żółtek dodajemy wiórki kokosowe i płatki ryżowe (surowe). Mieszamy razem. Dodajemy białka i mieszamy lekko. Masa powinna być gęsta.

    Na natłuszczoną blachę kładziemy porcje ciasta małą łyżeczką. Mi wyszło 18 sztuk. Pieczemy w 160 stopniach 30 minut. Powinny się lekko zarumienić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 26 sierpnia Fajne:) Lubię kokosanki ale ryżowych jeszcze nie robiłam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 22 sierpnia Pychoty! :) Lubię takie proste w składzie słodkości <3

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń