Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiące ziemniaczki

Chrupiące ziemniaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 125

Dodano:

Odsłon: 3379

Przygotuj ziemniaki według naszego przepisu i zaskocz swoich domowników. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 6 dużych ziemniaków
  • 1/3 kostki masła
  • 1-2 ząbki czosnku
  • Łyżeczka suszonego majeranku oraz sół
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy i kroimy w poprzek na plasterki tak aby nie przeciąć ziemniaka do końca
    W miseczce umieszczamy: masło, sól, majeranek i dodajemy utarty ząbek lub dwa czosnku a następnie całość mieszamy

  2. Pokrojone ziemniaki podgotowujemy przez 10 minut w osolonej wodzie
    Następnie ziemniaki przekładamy do brytfanny i na wierzch nakładamy wcześniej przygotowane masło czosnkowe
    Całość pieczemy przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

87654321ja 04 sierpnia Tak, szczególnie ten przypalony majeranek jest pyszny. ;) Najlepsza jest wersja bez majeranku, natomiast po upieczeniu posypujemy suto koperkiem. bądź drobniutko usiekaną natką pietruszki. Pychota. :) Świetnie smakują z dipem na bazie twarożku.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 28 lipca Uwielbiam hasselback <3 By nie przekroić do końca, najlepiej jest użyć dwóch desek do krojenia. Jedną kładziemy na drugą (3/4 szerokości)i ciachamy ;)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń